Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Meri

Tyyppi
esseekokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Meri käsittelee sitä maailmaa joka alkaa rannan loppuessa ja veden alkaessa. Kirjan neljällä runollisella esseellä “Katastrofi”, “Veden alla”, “Labyrintti” ja “Yksinäisyys” kirjailija Monika Fagerholm ja journalisti Martin Johnson vievät meidät meren armoille. Mereen itsessämme. Villin, pelottavaan ja kaipuuta herättävään. Meri on oma valtakuntansa, myös kuoleman ja kuoleva valtakunta aivan konkreettisesti: Itämeri joka kuolee silmiemme edessä.

Kirjassa historia ja tiede, haastattelut ja reportaasit sekoittuvat omaan ja syvästi henkilökohtaiseen, fakta liukuu fiktioon. Mukana on Göran Sonnevi, joka kirjoitti huikean runoeepoksen “Oceanen”. Ja Tomas ja Monika Tranströmer Runmaröllä Tukholman saaristossa, missä Tranströmerin äidinisä asui, lossi jolla oli saaristomeren kartta päässään ja muistin sen kuin virret. Sekä matkailija Kristian Petri ja saksalainen kartografi Judith Schalansky jonka “Atlas of Remote Island – fifty islands I never visited and never will” syntyi lapsuuden kaukokaipuusta väärällä puolella Berliinin muuria.

Meri ei ole kuin ihminen. Meri puhuu totta. Meri ei koskaan rauhoitu. Meri on meri. Ei muuta. Tämä on kirja merestä. Ja meistä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Nimi
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
172
Kääntäjä
Nimi
Alanimeke
neljä lyyristä esseetä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
169
Kustantaja
Kieli