Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Motellirakkautta ja kartanohaaveita

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Helsingissä tapahtuu aseellinen rahankuljetusryöstö länsinaapurin tyyliin. Lähellä itärajaa Varsalassa Motelli Varsavuoren omistaja joutuu menestyäkseen järjestämään jokaviikkoisen tapahtumaillan, jolloin Venäjältä saapuu tanssityttöjä viihdyttämään asiakkaille.

Motellin omistaja on joutunut vaikeuksiin vaimonsa kanssa, koska näinä tapahtumailtoina mies ajautuu itsekin usein viihteelle. Vaimo karttaa näitä rymyiltoja ja poistuu paikalta omille teilleen.

Yhden tällaisen yön jälkeen motellin omistaja löytyy ammuttuna. Rikospoliisin Etelä-Savon yksiköstä komisario Henrik Hinni kokoaa tutkintaryhmän jutun selvittämiseksi.

Alustavissa tutkimuksissa näyttää siltä, että Varsavuoren murhalla ja Helsingin raharyöstöllä on yhteyksiä. Hinni tekee yhteistyötä pääkaupungin tutkijoitten kanssa ja epäiltyjen varjostus vie Hinnin Etelä-Norjaan ja Ruotsiin, jossa hän saa viestin Varsalassa tapahtuneesta toisesta henkirikoksesta ja harvinaislaatuisesta kuolemantapauksesta.

Teuvo Masalin on entinen poliisi ja toimii nykyisin kiinteistövälittäjänä. Hän seuraa edelleen poliisin tutkimusmenetelmien kehitystä ja se näkyy myös tekstistään.
(Myllylahti)

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

jännitysromaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

416

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä