Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pako

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä tehdä, kun vastakkain on asetettava rakkaus ja koko oma, turvallinen elämä? Olemmeko valmiita todellisiin uhrauksiin toisen ihmisen vuoksi?

Natalia elää elämänsä kevättä Gracacissa keväällä 1995. Nuori nainen heittäytyy koko sydämellään suhteeseen, vaikka ympärillä käydään hajoavan Jugoslavian sisällissotaa. Epävarmuus tulevaisuudesta ei kuitenkaan estä tunteiden paloa.
Suomalainen YK:n siviilityöntekijä Mika valloittaa paitsi Natalian, myös tämän suvun avoimuudellaan ja suomalaisella luonteenlaadullaan. Häitä aletaan valmistella pienessä maalaiskylässä innolla.

Mutta maailman pahuus ei anna armoa eikä välitä nuoresta rakkaudesta. Kroatian armeija aloittaa elokuussa 1995 suuroperaation Myrsky, jonka tavoitteena on puhdistaa eteläinen Krajina serbeistä.
Mitä tapahtuu Mikalle ja Natalialle, kun 250 000 Krajinan serbiä ajetaan kodeistaan ja he joutuvat lähtemään kohti tuntematonta?

Entä mitä tapahtuu Natalian perheelle, jota armoton tappaja ja petturi seuraavat mistään välittämättä ahneutensa piiskaamina?

Jere Laineen kolmas, tositapahtumiin perustuva uskomaton kirja vie lukijan ihmissuhteiden perimmäisten kysymysten äärelle keskelle sotaa. Olisitko sinä valmis ottamaan äärimmäisen riskin ja jättämään kaiken rakkauden vuoksi?

Kirja kertoo myös piinaavasti siitä Jugoslavian hajoamissotien todellisuudesta, joka länsimaissa halutaan unohtaa.
(BoD)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Alanimeke

Suomalaisen YK-miehen ja serbitytön uskomaton tarina
romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

340

Kustantaja