Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Napit vastakkain

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jätelogistikko Tapio Känsä on pystyynnostetun saimaannorpan näköinen mies ja tuore kansanedustaja. Tuoreita ovat myös Känsän ajatukset, eikä aikaakaan, kun pääministeri Jyrki Pinjainen ja kokoomuksen eduskunnan ryhmäkuritushuonetta emännöivä Ansa Rannanjärvi joutuvat niitä aina ahnaalle medialle selittelemään.

Entisen roskakuskien esimiehen seikkailut eduskunnassa eivät suju kommelluksitta, kuten Känsän eduskunta-avustaja Sophie De la Valle toteaa, "kaikkea mitä kirjoitatte internetissä, voidaan käyttää teitä vastaan." Ennenpitkää Känsä löytää itsensä itse puhemiehen puhuttelusta.

Känsä etsii valtaa, ei loistoa. Valta on kateissa paitsi kansanedustajilta myös Känsältä itseltään, kun kotirintamalla raskaana oleva toimittajavaimo tekee sisustussuunnitelmia ja suunnittelee häitä. Kodin kynttilöiden asetteluun sekaantuu pian myös venäläinen palkkatorpedo Ivan Tital.

Eduskuntatalon saunaosastolta löytyy uusi ystävä, persupastori Erno Purmala. Kansanvallan liukkailla käytävillä sankariamme taluttavat myös Känsä tietää -kirjasta tutut, kaikennähnyt erikoistoimittaja Nisu sekä kuopiolainen advokaatti Vanhala. Ystävyyden tukipakettien ja yllättävien tukijoiden avulla Känsä selviää alkukommelluksistaan vain aiheuttaakseen uusia.

Napit vastakkain on politiikan maailmaan sijoittuva veijaritarina ja kertoo myös siitä, miten tärkeä voikaan olla ystävä rajan takaa. Sellainen ystävä, joka on ennenkin vaikuttanut voimallisesti suomalaiseen politiikkaan.
(Paasilinna)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

251

Kustantaja