Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Keskeneräiset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Tom Rachmanin Keskeneräiset on herkkävireinen romaani eräästä sanomalehdestä ja sen kuihtumisesta; ihmisistä jotka jäävät yksin haaveineen ja odotuksineen.

Keskeneräiset koostuu kahdestatoista erillisestä, mutta toisiinsa limittyvästä tarinasta. Tarinan näyttämö on Roomassa ilmestyvä kansainvälinen sanomalehti – ”päivittäinen raportti ihmislajin idioottimaisuudesta ja loistokkuudesta” – joka raahustaa kohti loppuaan. Keskeneräiset katsoo henkilöitään kuin prisman läpi, hiukan eri kulmista, hiukan eri valossa.

Tom Rachman kirjoittaa melankolisen kaunista ja tiivistä tekstiä ihmisistä, jotka eivät kasvaneet ajoissa aikuisiksi. Tekijät tulivat Lehteensä täynnä odotuksia maineesta, seikkailusta ja rakkaudesta, mutta ne odotukset jäävät täyttymättä. Niiden sijalla he löytävät itsekkyyttä, petollisuutta ja yksinäisyyttä.

Kirjan sävy ei silti ole synkkä ja kylmä. Lehden ihmiset joutuvat luopumaan, uskaltamaan ja kääntämään elämässään uuden lehden. Heidän on tultava eilisestä tähän päivään. Jokainen kertomus tuottaa yllätyksen, viimeiseen kappaleeseen kätketyn käänteen, joka avaa kirjan henkilöille uuden maiseman.

36-vuotiaan Tom Rachmanin esikoisromaani nousi korkealle New York Timesin myyntilistoilla ja se sai ylistävät kritiikit ympäri maailmaa. Rachman tuntee ympäristön, josta kirjoittaa: hän on työskennellyt International Herald Tribunen Pariisin-toimituksessa.
(Paasilinna)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

251

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

383

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä