Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tuli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Katherine Nevillen romaani Kahdeksan (Bazar 2010) on henkeäsalpaava jännitystarina, jonka juoni kietoutuu arvoituksellisen shakkipelin ympärille. Kirja ilmestyi 1980-luvulla, ja se sai nopeasti kulttimaineen, joka on pitänyt kirjan suosion korkealla jo parikymmentä vuotta.

Nyt julkaistavassa Tuli-romaanissa jännitystarina jatkuu edellisestä kirjasta tuttujen henkilöhahmojen seurassa. Kirjan tapahtumat alkavat vuonna 1993, kun 12-vuotias Alexandra Solarin on osallistumassa kansainvälisen shakkiottelun tärkeään finaaliin. Hän saa venäjänkielisen viestin vanhalta naiselta: "Varo tulta".

Sitten Alexandran isä Alexander Solarin näkee kilpailupaikalle tuodun vanhan shakkipelilaudan ja pelästyy. Ennen kuin hän ehtii viedä tyttärensä turvaan, kajahtaa laukaus. Vuonna 2003 Alexandra matkustaa Coloradoon juhlimaan äitinsä syntymäpäiviä, mutta huomaa perille päästyään, ettei äitiä löydy mistään. Vain tarkasti valittuihin paikkoihin asetellut shakkinappulat antavat vihjeitä siitä, missä äiti saattaisi olla.

Kolmekymmentä vuotta aiemmin Alexandran vanhemmat olivat mukana piilottamassa pimeitä voimia kantavan shakkipelin nappuloita eri puolille maailmaa. Nyt osa nappuloista on löydetty piilostaan, ja vaarallinen peli alkaa uudelleen.

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

531

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä