Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Isoveli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vaikka isoveli olisikin suuri ja voimakas, hän voi samalla olla avuton ja vieras. Mitä liikkuu sisaren mielessä, kun hän aikuisiällä joutuu kuin ensi kertaa lähestymään 51-vuotiasta, sokeaa ja kehitysvammaista veljeään? Miksi vammaisen kohtaaminen on niin pelottavaa? Kolmen tyttären ylioppilaskuva, kolme hääkuvaa, kuin perheessä olisi ollut vain kolme lasta. Kirsti onkin aivan uuden tilanteen edessä. Miten Veikkoa voi lähestyä, miten häntä kuuluu koskettaa? Äidin kuoltua iäkkään isän on yhtäkkiä huolehdittava paitsi itsestään myös aikuisesta, vammaisesta pojastaan. Sotahan siitä tulee, epäilee Kirsti. Mutta elämä voi yllättää. Uuden näkökulman avaa myös vanhempien kenttäpostiaikainen kirjeenvaihto. Tältä äidistä siis tuntui yksin heikon esikoisensa kanssa. Mirjami Hietala pohtii asioita, joita moni muukin ajattelee, muttei rohkene ääneen sanoa. Isoveli on avoin, koskettava tarina toisenlaisen sisarusrakkauden löytämisestä.
Äiti oli sotavuosien keskellä yksin heikon esikoisensa kanssa, ja huoli säilyi Veikon kasvaessa aikuiseksi. Nyt, äidin kuoltua, on iäkkään isän vuoro huolehtia paitsi itsestään myös 51-vuotiaasta sokeasta, kehitysvammaisesta pojastaan. Noinkohan miehet selviävät, epäilee Kirsti.

Mutta elämä voi yllättää. Ehkä ylisuojelevaisuus ei olekaan ainoa tapa toimia, ehkei edes se paras.

Paljon liikkuu Kirstin mielessä, kun hän aikuisiällä joutuu uudelleen tutustumaan veljeensä. Miten Veikkoon tulisi suhtautua, miten häntä kuuluu lähestyä?

Mirjami Hietala pohtii asioita, joita moni muukin ajattelee, muttei rohkene ääneen sanoa. Miksi vammaisen kohtaaminen on niin pelottavaa?
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

281