Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Äidin rakkaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Auli Rantala toteuttaa työkseen toisten unelmia, suunnittelee teemahäitä. Aulin oma avioliitto Eeron kanssa tuntuu täydelliseltä, joskin yksi perheen kolmesta pojasta on itsekeskeinen heittiö. Perustuuko Aulin onni tosiasioihin vai kyvyttömyyteen nähdä niitä?

Saara Kesävuoren romaanissa Rantalan perhettä seurataan keski-ikäisen äidin ja kotoaan jo muuttaneen opiskelijapojan, Vilin, silmin. Äiti herää
vaaleanpunaisesta unestaan saadessaan tietää, että hänellä on sukupuolitauti. Tuttu maailma järkkyy. Vili puolestaan potee syyllisyyttä, koska hän ei ole uskaltanut puuttua silloin kun puuttumista olisi tarvittu.

Kertomus liikkuu lääkärin vastaanotolta traagisesti päättyviin häihin, Pietarin Eremitaasista vankilan tapaamishuoneeseen. Itsetuntemus limittyy itsepetokseen, menestys valheeseen, sitoutuminen hylätyksi tulemisen pelkoon.
(Tammi)

Alkukieli

Tekstinäyte

”Vili”, sanoi isä, ”istu paikallesi”.
”Mutta isoäiti on sairas”, Vili sanoi. ”Hän tarvitsee apua.”
”Mistä sinä sellaista olet saanut päähäsi?” isä kysyi.
”Minä näin äsken, kun hän irvisti ja valitti tarjotinta kantaessaan”
Vilin sanojen jälkeen ruokapöydän ylle laskeutui hiljaisuus. Vili katsoi isoäitiään ja myöntävästä vasta-uksesta varmana kysyi: ”Etkö irvistänytkin? Sinulla on kipeä käsivarsi. Näytä vaikka.”
Vastaus viipyi. Jos Vili sitä odottaessaan olisi katsonut mummiaan, hänen elämänsä olisi voinut saada erilaisen suunnan. Hänen tulevaisuutensa ratkesi sillä hetkellä, kun hän katsoi pöydän toisessa päässä istuvaa ukkiaan ja tavoitti tämän katseessa jotakin sellaista, jota hän ei ollut koskaan aiemmin kohdan-nut. Hänellä ei ollut näkemälleen nimeä, mutta se sai hänet pelkäämään ja siirtämään katseensa nope-asti äitiin, joka katsoi häntä yläviistosta lempeästi ja sanoi: ”Kulta, älä hupsuttele.”
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

262

Kustantaja