Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kadotettu metsä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Suomenruotsalaisten lukiolaisten on tarkoitus tehdä vajaan viikon retki Suomen ja Venäjän rajamailla sijaitsevaan Kalmanjärven kansallispuistoon, "Luonnonvaraisten kasvien tunnistus ja hyötykäyttö" -nimisen kurssin antamien taitojen testaamiseksi. Helsinkiläisnuoret eivät ole kovin tuttuja luonnon kanssa ja eräretkeily on rankkaa alusta alkaen. Lopulliseksi painajaiseksi retki muuttuu kun viisi nuorta joutuu muusta joukosta erilleen ja päätyvät pitkän harhailun jälkeen vangiksi eristyneeseen erämaakylään Venäjän puolelle omituisen joukon luo, jota johtaa Gaia-uskontoa harjoittava maaninen lahkonjohtaja.

(Lastenkirjallisuusinstituutti)

- - -

Meidän oli tarkoitus selviytyä luonnossa sieltä löytyviltä eineksillä, mutta eihän niin lyhyessä ajassa ehdi tulla edes kunnolla nälkä! Näin me siis luulimme silloin.

Biologian valinnaiskurssilaiset tekevät retken Suomen ja Venäjän rajamaille, alueelle, jossa ei asu juuri ketään. Tarkoitus oli selviytyä luonnossa sieltä löytyvillä eineksillä. Mukana on myös Minka, Anna K., Ursula ja Johannes.

Melonnassa osa nuorista kuitenkin eksyy pääjoukosta ja luonnonvaroilla selviytymisestä tulee totta. Hauska retki muuttuu painajaismaiseksi selviytymiseksi erämaassa, jossa kenenkään ei pitäisi asua. Nuoret törmäävät kuitenkin asutukseen, mutta huomaavat pian, että asukkaat ovat vielä vaarallisempia kuin karu luonto.

Nälkä, vilu ja epätoivo tekee tehtävänsä. Toiset löytävät uusia voimia epätoivon kasvaessa, mutta osa nuorista menettää kaiken toivonsa. Alkaa viimeinen taistelu kohti sivistystä ja apua.

Signal-sarjan yksi mielenkiintoisimmista kirjoista. Kunnon psykologinen pläjäys, jota ei herkille suositella.

(arjamaaria / Sivupiiri)

- - -

Vaarallinen retki luonnon armoilla testaa nuorten henkistä mittaa

Suomenruotsalaisten lukiolaisten retki Kalmanjärven kansallispuistoon Suomen ja Venäjän rajamailla muuttuu jo alkumatkasta taisteluksi hengissä selviämisestä. Kanootit kaatuvat, porukka jakautuu kahtia, ja viisi kaverusta pelastautuu Venäjän puolelle. Nuoret joutuvat eristäytyneeseen erämaakylään ja tapaavat siellä ensi alkuun ystävälliseltä vaikuttavan lahkonjohtajan. Mies osoittautuu kuitenkin epäluotettavaksi, ja pakeneminen vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta.

Mutta kuinka löytää kotiin ja sivilisaation pariin keskeltä loputonta erämaata? Olemassaolon syvimpiä kysymyksiä taitavasti käsittelevä jännityskertomus pitää pihdeissään loppuun saakka.

(Otava)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

205

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

240

Kääntäjä

Sarjamerkintä