Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Isänmaan tähden

Videot
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Jotkut sanoivat, että kun tipahtaa korkealta koko elämä vilahtaa silmien edestä. Kun 79-vuotias Antti Vallas putoaa katolta, hänen silmiensä edestä ei vilahda mitään. Maailma muuttuu vasta kun hän avaa silmänsä. Silloin palvelusvuodet Saksan armeijassa, Waffen SS:ssä, lävistävät nykyisyyden kiusallisella tavalla. Jenni Linturin esikoiskirja ei ole aivan tyypillinen sotakirja. Toisessa maailmansodassa Suomesta Saksaan lähteneistä joukoista ja sodasta palanneiden muistojen riivaamasta elämästä kertova Isänmaan tähden ravistelee sankarimyyttejä ja näyttää ihmiset sellaisena kuin he ovat lähes mahdottomissa olosuhteissa. Kumpi on järkyttävämpää, kysyy lukija, kammottavat teot vai elinikäiset muistot niistä? Jenni Linturi (s. 1979) on yhteiskuntatieteiden maisteri. Hän on opiskellut kirjoittamisesta Turun yliopiston luovan kirjoittamisen linjalla ja Kriittisessä Korkeakoulussa. Isänmaan tähden on Linturin esikoisromaani.
Henkilöt, toimijat
Tapahtuma-aika
Alkukieli
Tekstinäyte
Antti kumartui, nosti konepistoolin. Naisia, lapsia, kummeniä, satoja ruumiita kylän ainoalla kadulla. Askel kävi vinoon. Antti otti tukea seinästä, valkoista kalkkia. Talon takana metsä, tammi, lehmus, kypärän välähdys. Antti puristi konepistoolia. Hän puristi elämää.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
romaani
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
232
Kustantaja
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi