Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Elämäni mustimmat hetket

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun amerikkalaisvahvistus Elliot Himsonin vapaaheitto lipsahtaa ohi korirenkaan, pikkukaupungin elämä järkkyy. Paitsi että haaveet sarjanoususta voi heittää, hutiloinnilla pelätään olevan kauaskantoisempiakin seurauksia. Asian oikaisemiseksi Elliot päätetään piestä. Miesparka onnistuu välttämään lynkkauksen, mutta joutuu Ruotsiin töihin. Selvää on ettei Elliotin lanseeraamaa humppashimshamia tanssi sen koommin kukaan, eikä kukaan tilaa ravintola Kylmäkiskon baaritiskiltä manhattania.

Ettei historia toistuisi, liikuntatoimenjohtaja vetää koko koripallon opetussuunnitelmasta yli. Tilalle valitaan pesäpallo, koska siinä ei ole jännitystä eikä ulkomaalaisvahvistuksia. Vähitellen saadaan kaupungin historia valkaistua ja tehdyt virheet oikaistua. Kaikki paitsi Arvo Niskasen käkkärä tukka, joka ei oikene sitten millään.

Elämäni mustimmat hetket on tekijänsä kolmas romaani. Se on paljonpuhuva kertomus Arvo Niskasesta, joka vuosikymmenten jälkeen palaa kotikaupunkiinsa ja ryhtyy puolivahingossa laatimaan sen historiankirjoituksen uudistettua laitosta.

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

erään miehen pakomatka

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kieli