Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kieroonkasvukertomus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kieroonkasvukertomus on tarina Tommista, tehtaanjohtajan pojasta, joka yrittää selviytyä yksin maailmassa. Koulukaverit kiduttavat paremman perheen omalaatuista vesaa, joka sattuu vielä olemaan luokkatovereitaan fyysisesti kehittymättömämpi. Kotona kontrollifriikit, ylihuolehtivat vanhemmat kuulustelevat ainokaistaan jatkuvasti tämän tuntemuksista ja ajatuksista. Tommi on kaikkialla yksin mutta tarkkailun kohteena.

Tästä vainoharhaisesta asetelmasta Jarno Mällinen rakentaa mustanpuhuvan tragikomedian, josta ei puutu absurdejakaan sävyjä. Lukija pelkää vieressä, kun Tommi keksii aina uusia tuhoontuomittuja tapoja yrittää auttaa itseään ja päästä yhteyteen lajitovereidensa kanssa. Lopulta päädytään siihen pisteeseen, että joulukuusenjalassa seisoo dildo.

Jarno Mällinen on oululaisen Radiopuhelimet-yhtyeen kitaristi, säveltäjä ja toinen pääsanoittaja. Kieroonkasvukertomus on hänen esikoisromaaninsa. Se on itsenäinen rinnakkaisteos Tommi-musiikkinäytelmälle, jonka Radiopuhelimet teki yhdessä Juha Hurmeen ja Nälkäteatterin kanssa vuonna 2005. Aiemmin Like on julkaissut Mällisen tekstejä Radiopuhelimet-kirjassa (2006).

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

200

Kustantaja

Kieli