Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Eilispäivän sankarit

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

3.8.1978 Taunus syöksyi soratiellä ojanvarren puita viistäen. Ratin takana on joku, jonka kasvoja hän ei pystynyt erottamaan. Pojat yrittävät päästä käsiksi isoihin rahoihin murtautumalla kesämökille. Alla on Ford Taunus GXL Coupe, ja huonostihan siinä käy. Vuonna 2011 Jupe herää koomasta, Led Zeppelin on hajonnut ja maailma muuttunut. Vanha rikos vaivaa Jupen mieltä, ja hän haluaa selvittää, mitä tuona kohtalokkaana yönä vuonna 1978 tapahtui. Kuka ajoi ja kuka vei korut. Pikku hiljaa vanhat kaverit alkavat tuntua vain vanhoilta. Luottamus kavereihin rapisee, ja Jupe ei voi enää olla varma hengestään,eikä siitä, kuka lopulta puhuu totta. Tarina vie mukaan aikamatkalle, jonka nopeat käänteet riemastuttavat ja kauhistuttavat.Juha-Pekka Koskinen tunnetaan historiallisista romaaneistaan (mm. Punainen talvi, Karisto 2010) ja tietokirjastaan Harkittu murha : kohti täydellistä rikosromaania (BTJ, 2009). Hämeenlinnassa asuva Koskinen on matematiikan ja kirjoittamisen maisteri.
Tämän Led Zeppelinin musiikista tunnelmansa ammentavan dekkarin pohjavireenä on ahdistava muistinmenetys. Päähenkilö Jupe on loukkaantunut vuonna 1978 auto-onnettomuudessa niin, että häntä on pidetty koomassa. Nyt hän herää vuoteen 2011, ajatukset ovat ajokortti-ikäisen nuoren aikuisen ja kroppa 33 vuotta vanhemman miehen.

Hyvin nopeasti hänelle valkenee identiteettikriisi ja se, että hänet on lavastettu onnettomuuden jälkeen tiettyyn rooliin. Pikkurikollisen uralle ajautumassa olleesta nuoresta miehestä tulee nyt uudessa elämässään keski-ikäinen kostaja, joka etsii pettäjiään.

Rennosti kirjoitetussa ja käänteikkäässä juonessa päähenkilö tapaa useimmiten ennustettavasti muuttuneita ihmisiä menneisyydestään ja löytää ajan merkkejä itsestään ja heistä. Hän törmää tympeään ikääntymiseen ja pikkukaupungin ystävien ja jengien voimiin. Lukija alkaa toivoa, että hän keksisi toivoa jotakin muuta kuin siltä, miltä näyttää.

- Sini Kiuas/ Sanojen aika
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

223

Kustantaja

Kieli