Röykkiö ihraa

Tyyppi

sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jotain pahaa on tapahtunut, kenties rikos, ja sairaalassa makaa nainen tajuttomana. Epäiltynä on rankasti ylipainoinen mies, entinen ruokakirjailija ja nykyinen kulkuri. Kuulusteluhuoneessa poliisi saa faktojen, päivämäärien ja kellonaikojen sijasta kuulla kokonaisen elämäntarinan. Kuka on Polza Mancini, tämä vastenmielinen röykkiö ihraa? Sitä poliisi ei kysy, mutta juuri sen se saa tietää. Valtavan kokoinen mies kertoo tarinansa, siinä muodossa ja järjestyksessä kuin itse haluaa.

Ranskalaisen Manu Larcenet'n 200-sivuinen uutuusteos kasvaa dekkarikehyksestä elokuvalliseksi tutkielmaksi ihmisen suvaitsemattomuudesta. "Rujoutta on lupa inhota. Kun leivänpaahtimeen tulee vika, se ei ole enää leivänpaahdin", Polza toteaa. Isän kuolema on laukaissut säyseässä miehessä pelon, jota hän pystyy hallitsemaan vain juomalla itsensä tolkuttomaan humalaan. Mitkään tavanomaiset normit eivät enää kahlitse lihavaa miestä. Tavoittelemisen arvoista on vain blast, surrealistinen itsensä unohtamisen tila.

Ylistetyllä Pieniä voittoja -sarjallaan maailman arvostetuimpien sarjakuvantekijöiden joukkoon noussut Manu Larcenet (s. 1969) vuorottelee taitavasti sanojen ja kuvien tihentymillä tässä hänen uransa magnum opus -teossarjan avausosassa.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

204

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä