Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Interzone

Tyyppi
novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Vuonna 1954 William S. Burroughs asettui Tangeriin. Hän kulki kaupungin varjoisilla kujilla ja nautti alamaailman dekadenssista. Kaupunki toimi katalysaattorina Burroughsin kirjailijanuralle, taustakulissina yhdelle kirjallisuuden historian radikaaleimmista tyylinvaihdoksista.

Tämä häkellyttävä kokoelma novelleja, matkakirjallisuutta, omaelämäkerrallisia luonnoksia, kirjeitä ja päiväkirjamerkintöjä nostaa esiin hänen tavaramerkikseen muodostuneen purevan huumorinsa ja esittelee kirjavan kavalkadin outoja persoonia, huume- ja seksiriippuvuuksia, jotka ovat hänen tuotantonsa keskeisiä elementtejä. Teoksen päättävä harkitun räävitön tunnustuksellisuutta ja fantasiaa sekoittava vuodatus SANA merkitsee käännekohtaa kirjailijanuralla – läpimurtoa tuntemattomille seuduille.

James Grauerholzin esipuhe asettaa Interzonen kehyksiinsä ja kertoo Burroughsin kehityksestä Nistin ja Hämyn tarkkanäköisestä, lakonisesta ja ilmeettömästä kirjoittajasta Alastoman lounaan radikaaliin, ehdottomaan näkijään. Interzone eksoottisen mukaansatempaavine tarinoineen on tämän transformaation ainutlaatuinen näyttämö.
(Sammakko)
Kirjallisuudenlaji
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
213
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä