Interzone

Tyyppi

novellikokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vuonna 1954 William S. Burroughs asettui Tangeriin. Hän kulki kaupungin varjoisilla kujilla ja nautti alamaailman dekadenssista. Kaupunki toimi katalysaattorina Burroughsin kirjailijanuralle, taustakulissina yhdelle kirjallisuuden historian radikaaleimmista tyylinvaihdoksista.

Tämä häkellyttävä kokoelma novelleja, matkakirjallisuutta, omaelämäkerrallisia luonnoksia, kirjeitä ja päiväkirjamerkintöjä nostaa esiin hänen tavaramerkikseen muodostuneen purevan huumorinsa ja esittelee kirjavan kavalkadin outoja persoonia, huume- ja seksiriippuvuuksia, jotka ovat hänen tuotantonsa keskeisiä elementtejä. Teoksen päättävä harkitun räävitön tunnustuksellisuutta ja fantasiaa sekoittava vuodatus SANA merkitsee käännekohtaa kirjailijanuralla – läpimurtoa tuntemattomille seuduille.

James Grauerholzin esipuhe asettaa Interzonen kehyksiinsä ja kertoo Burroughsin kehityksestä Nistin ja Hämyn tarkkanäköisestä, lakonisesta ja ilmeettömästä kirjoittajasta Alastoman lounaan radikaaliin, ehdottomaan näkijään. Interzone eksoottisen mukaansatempaavine tarinoineen on tämän transformaation ainutlaatuinen näyttämö.
(Sammakko)

Kirjallisuudenlaji

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

213

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä