Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Paahde

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Greenjärven leirillä ei ole järveä. Sen sijaan siellä on loppumattomasti kuivaa järven pohjaa, jota rikoksista tuomitut pojat - syyttömät tai syylliset - joutuvat kaivamaan polttavassa auringonpaahteessa. Rikos ja rangaistus, syyllisyys ja syyttömyys, ystävät ja viholliset, aikuiset ja lapset - vastakkainasettelu ja moraalinen pohdinta kulkevat käsi kädessä jännittävän seikkailujuonen kanssa.

(Lastenkirjainstituutti)

- - -

Greenjärven leiri oli pahojen poikien leiri. Jos paha poika pakotetaan joka päivä auringon paahteeseen kaivamaan kuoppa, hänestä tulee hyvä poika.

Stanley Yelnats on poika, jonka kohtalona on olla aina väärässä paikassa väärään aikaan. Vai onko?

Arvoituksellisen kiehtova palapeli, joka lukijan on ratkaistava itse. Stanley Yelnats ei ole paha poika. Hän vain sattuu olemaan väärässä paikassa väärään aikaan, kun baseballtähden lenkkitossu putoaa taivaasta hänen päähänsä. Stanleyn kohtalona on joutua syyttömänä poikien rangaistusleirille. Paahtavan kuumassa autiomaassa poikien on joka päivä kaivettava kuoppa ammoin kuivuneen järven pohjaan. Vartija väittää sen lujittavan luonnetta. Mutta kohtalolla on takataskussaan paljon muutakin. Sattumien palapeliin, joka on alkanut muotoutua jo sata vuotta sitten autiomaan ollessa vielä järvi, kietoutuvat niin Stanleyn kelvoton-kurja-mätämuna-sikavaras-isoisoisoisä kuin lännen pelätyin lainsuojaton Suukko-Kate Barlow, tappavan vaaralliset keltatäpläliskot ja mittaamattoman arvokas, autiomaahan kätketty aarre.

(Otava)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

205

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

239

Kustantaja

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä