Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ihmelapset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Ihmelapset on tarina Finnistä, 10-vuotiaasta äitinsä kanssa asuvasta pojasta, jonka elämä muuttuu, kun hänen isänsä toisen vaimon 6-vuotias tytär Linda muuttaa asumaan heidän luokseen. Huumeriippuvaisen äidin tytär ei ole kehittynyt normaalisti, mutta Finn ottaa hänet siipiensä suojaan ja alkaa suojella ja opettaa häntä. Lindasta kasvaa sydämet sulattava tyttö, joka riisuu kaikki aseista ja saa läheiset kohtaamaan elämänvalheensa.

Roy Jacobsen kuvaa aikuisten maailmaa tarkkavaistoisesti lapsen silmin. Vaikka kuvatut ihmiskohtalot ovat julmia, päällimmäiseksi vaikutelmaksi jää usein yllättävissäkin paikoissa pilkahtava huumori ja lämpö.

Roy Jacobsen on mestarillinen ja moneen kertaan palkittu kirjailija. Ihmelapset sai vuonna 2009 arvostetun Kirjakauppiaiden palkinnon, ja ilmestyttyään se nousi heti ykköseksi Norjan bestsellerlistalla ja pysyi sillä lähes vuoden. Teoksen käännösoikeudet on myyty 18 maahan.
(Like)

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Siihen aikaan oli paljon sellaista mikä ei ”sopinut meille”, mutsille ja minulle, koska mutsi oli töissä kenkäkaupassa Vater­landissa vain puolipäiväisenä ollakseen paikalla kun minä tallustin koulusta kotiin, ja sen vuoksi hänellä ei mieles­tään ollut varaa lähettää poikaa lomalle, kuten hän sanoi joka kerta kun kevät lähestyi, niin kuin minä olisin halun­nut mihinkään lähteä, minähän halusin olla kotona, mut­sin luona, myös kesällä; moni muukin meidän pihalla oli kotona kesät, vaikka kuuluikin teeskennellä ettei ollut tai ettei ainakaan olisi yhtään halunnut matkustaa lomalle.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

272

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

251

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli