Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kulkurit

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Poliittisesti ja taiteellisesti merkittävä romaani Kiinasta.

Vuonna 1979 Kiinassa Kurajoen kylässä nuori nainen, Gu Shan, teloitetaan rangaistukseksi vastavallankumouksellisesta toiminnasta. Shanin sureminen on virallisesti kielletty, myös hänen vanhemmiltaan – nämä joutuvat vieläpä maksamaan patruunan, jolla teloitus suoritetaan. Shanin äiti kuitenkin kohtaa kumouksellisen Kain ja kääntyy vastarintaan. Hän ei halua enää kieltää tytärtään eikä omaa suruaan. Kurajokelaiset järjestävät Shanin teloituksen vastaisen mielenilmauksen. Kylässä, jossa jokainen yrittää vain selvitä päivästä toiseen, toivo ja yhteishenki puhkeavat kukkaan ja loistavat hetken.

Kulkurit on samalla kertaa kaunis ja rujo kertomus yhteisöstä, jossa jokainen reagoi omalla tavallaan järjestelmän brutaaliuteen. Sen ytimessä on tukahdutettu raivo, joka ajoittain saa väkivaltaisenkin ilmentymän, ja toisaalta tukahdutettu toivo, joka välillä saa elää hetken. Yksinäisten ihmisten kohtalot kietoutuvat hetkeksi yhteen ja purkautuvat sitten taas omiin suuntiinsa.
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Kai kuvitteli lähetysstudion ulkopuolista maailmaa: tumman hiilisavun tupruilua katonharjoilta lyijynharmaalle aamutaivaalle, varpusten pyrähtelyä katolta toiselle, siivet pölyssä ja sirkutus isänmaallisiin säveliin hukkuen, ja niiden kattojen alla asuvia ihmisiä, jotka olivat tottuneet tähän musiikkirituaaliin ja sen jälkeiseen uutislähetykseen. He eivät luultavasti kuulisi ohjelmasta sanaakaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

374

Kustantaja

Kieli

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

431

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä