Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kulkurit

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Poliittisesti ja taiteellisesti merkittävä romaani Kiinasta.

Vuonna 1979 Kiinassa Kurajoen kylässä nuori nainen, Gu Shan, teloitetaan rangaistukseksi vastavallankumouksellisesta toiminnasta. Shanin sureminen on virallisesti kielletty, myös hänen vanhemmiltaan – nämä joutuvat vieläpä maksamaan patruunan, jolla teloitus suoritetaan. Shanin äiti kuitenkin kohtaa kumouksellisen Kain ja kääntyy vastarintaan. Hän ei halua enää kieltää tytärtään eikä omaa suruaan. Kurajokelaiset järjestävät Shanin teloituksen vastaisen mielenilmauksen. Kylässä, jossa jokainen yrittää vain selvitä päivästä toiseen, toivo ja yhteishenki puhkeavat kukkaan ja loistavat hetken.

Kulkurit on samalla kertaa kaunis ja rujo kertomus yhteisöstä, jossa jokainen reagoi omalla tavallaan järjestelmän brutaaliuteen. Sen ytimessä on tukahdutettu raivo, joka ajoittain saa väkivaltaisenkin ilmentymän, ja toisaalta tukahdutettu toivo, joka välillä saa elää hetken. Yksinäisten ihmisten kohtalot kietoutuvat hetkeksi yhteen ja purkautuvat sitten taas omiin suuntiinsa.
(Tammi)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Tekstinäyte
Kai kuvitteli lähetysstudion ulkopuolista maailmaa: tumman hiilisavun tupruilua katonharjoilta lyijynharmaalle aamutaivaalle, varpusten pyrähtelyä katolta toiselle, siivet pölyssä ja sirkutus isänmaallisiin säveliin hukkuen, ja niiden kattojen alla asuvia ihmisiä, jotka olivat tottuneet tähän musiikkirituaaliin ja sen jälkeiseen uutislähetykseen. He eivät luultavasti kuulisi ohjelmasta sanaakaan.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
374
Kustantaja
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
431
Kääntäjä