Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hotelli Panama

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Seattle 1942. Kiinalais- ja japanilaiskorttelin erottaa legendaarinen tapaamispaikka, Hotelli Panama. Sen kulmilla tapaavat salaa myös teini-ikäiset Henry ja Keiko - kunnes nupullaan oleva, kielletty rakkaus katkeaa traagisella tavalla Keikon perheineen joutuessa keskitysleirille. Neljänkymmenen vuoden kuluttua kohtalo johdattaa heidän polkunsa jälleen yhteen.

Tätä liikuttavan kaunista, historiallisesti tarkkaa tarinaa kertoo vanha, leskeksi jäänyt Henry. Hotelli Panama on aistivoimainen kuvaus toisen maailmansodan aikaisesta suurkaupungista, jonka kaduilla sekoittuvat hajut ja maut, rodut ja kansallisuudet. Ilmapiiri on kireä - vaikka kellarikuppiloista kaikuu sielua hivelevä jazz - ihmisen identiteetin määrää silmien vinous tai ihon väri.

Romaani nostaa pintaan polttavan ajankohtaisia kysymyksiä suvaitsevaisuudesta. Se pohtii tarkkanäköisesti myös sukupolvien välisiä ristiriitoja. Miksi isä ei ymmärrä poikaansa, miksi poika ei ymmärrä isäänsä? Silti päällimmäiseksi lukijan mieleen jää lämminhenkinen ja unohtumaton kertomus ensirakkauden voimasta, sen ainutlaatuisesta viattomuudesta ja rikkomattomasta lojaalisuudesta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

392

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

384

Kustantaja

Kieli