Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Unien kirja

Tyyppi
kokoomateokset
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
"Uneni maisemaan pääseminen ei ole minun vallassani, ei muutoin kuin niin, että sinne pääsyä kaipaan ja ikävöin."

Unien kirjassa kirjailija kertoo unistaan ja kolmesta maisemasta, joihin hänen unimaailmansa usein sijoittuu. Osassa Metsänkulkijan unikuvat kirjailija kulkee tutuilla poluilla ja joenunomissa, vaelluksilla ja kalastamassa. Painajaiset-osassa unet vievät sotatantereille- ja kokemuksiin, joihin kirjailija ei haluaisi palata. Viimeinen osa, Kotiinpaluu, vie lapsuuden maisemiin.

(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Pienoiskokoelman kolme kertomusta pohjautuvat kirjailijan omiin uniin. Unet toimivat kuitenkin vain sysäyksenä, jonka myötä kirjailija pääsee liikkumaan luontaisimmilla aihealueillaan: lapsuusmaisemissa, kauniissa pohjoisen luonnossa ja ihmisyyden äärirajoilla sodan melskeessä. Kirjassa on voimakas eksistentiaalinen lataus - unien, maisemien ja tapahtumien kautta kirjailija pohtii nykyhetkeä ja menneisyyttä, elämän ja ihmisenä olemisen problematiikkaa. Haakanan kieli on kaunista ja ilmaisuvoimaista ja kirjailijan humaani elämänasenne puhuttelevaa. Pieni teos antaa aiheen pysähtyä ja pohtia suurta kysymystä: Miksi olemme täällä? Veikko Haakana (s. 1923) tunnetaan ansioituneena pohjoisen kuvaajana. Hänen tuotantonsa kattaa yli 40 teosta - runoja, romaaneja, nuortenkirjoja ja eräkirjoja.
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
200
Kustantaja