Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Karthago

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ksanthippos on lakonilainen palkkasotilas, jonka nuoruuden päivät ovat jo takana. Ksanthippos on uskollisen aseenkantajansa Perilaoksen kanssa matkalla etsimään uutta pestiä, kun he joutuvat kahakkaan maantierosvojen kanssa. Kohtalo on oikukas, sillä lukemattomista taisteluista selvinneen parivaljakon tiet arkanevat, kun Perilaos saa surmansa. Toverinsa menetyksestä järkyttynyt Ksanthippos ottaa aseenkantajakseen pelastamansa ateenalaisen Moskhionin, joka osaa kuitenkin paremmin piirtää kuin huoltaa aseita.

Moskhionin yllytyksestä Ksanthippos pestautuu epäilyksistään huolimatta barbaaristen karthagolaisten palvelukseen. Nämä ovat hätää kärsimässä sodassa Roomaa vastaan ja ovat valmiita maksamaan sen mukaisesti. Onko kokeneesta Ksanthippoksesta Karthagon pelastajaksi? Oman ongelmansa muodostavat Karthagon johtajat, jotka on valittu rikkauden ja syntyperän perusteella mutta joilla ei tunnu juuri olevan käsitystä sodankäynnin taidoista. Ksanthippoksella on vain kaksi vaihtoehtoa: voittaa ja rikastua tai hävitä ja joutua ristiinnaulituksi. Kumpaan suuntaan kohtalonjumalatar Tykhen vaaka kallistuu?

Jukka M. Heikkilän Karthago on historiallinen romaani, joka sijoittuu toisen puunilaissodan ajalle 200-luvulle eaa. Sen päähenkilö Ksanthippos on todellinen henkilö, joskin hänestä tiedetään sen verran vähän, että kirjailija on voinut käyttää luovasti mielikuvitustaan tämän elämän kuvaamisessa. Muiden Heikkilän romaanien tavoin kirjan tapahtumat sovitetaan tarkasti tiedettyihin historiallisiin tosiasioihin. Sodalla ja sodankäynnillä on romaanissa suuri paino, mutta esiin nousevat myös ihmissuhteet. Karthagon ja Rooman välinen ratkaiseva taistelu kuvataan voimakkain värein ja taistelun taktisia puolia korostaen.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Välimeri 256 eKr. joukko helleenien vanhan maailman valtioita taistelee Aleksanteri Suuren perinnöstä meren itäosissa, ja lännen barbaariset suurvallat, Rooma ja Karthago, käyvät ensimmäistä yhteenottoaan. Spartalaissyntyisen Ksanthippoksen luulisi löytävän pestejä molemmilta seuduilta, mutta avokätisin tarjous tulee roomalaisarmeijan uhkaamasta Karthagosta. Ja kokenut palkkasoturi tietää, että hänen työmarkkinoillaan epätoivoisin lupaa parasta palkkaa…Vauhdikas ja jännittävä Karthago sijoittuu tositapahtumiin, ensimmäiseen puunilaissotaan. Dramaattiset käänteet ja valtajuonittelu siivittävät kertojana toimivan Ksanthippoksen komennusta oudossa kaupunkivaltiossa, mutta mitä suunnitelmia merkillisellä ylimysnaisella on hänen varalleen? Vantaalainen Jukka M. Heikkilä (s. 1966) on kauppatieteen maisteri ja toimii liike-elämän palveluksessa. Hän on perehtynyt antiikin historiaan jo lapsuudesta saakka ja kirjoittanut kuusi historiallista romaania.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

408

Kustantaja

Kieli