Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Loppu

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kiitetyn trillerisarjan päätösosassa Pii Marin kohtaa viimein isänsä

”Pelon tuntee kyllä, kun sen näkee. Pelko täytti hänet vapisevista jaloista hikoavaan otsaan. Pelko valui hänen silmistään, kun hän pyysi, etten tappaisi häntä, että antaisin hänen mennä.”
Henna ja Mikko ostavat unelmiensa talon aavistamatta, että talon alla muhii perheonnen rikkova homeongelma. Uuvuttava taistelu liukasliikkeistä myyjää vastaan päättyy, kun mies yhtäkkiä katoaa. Pii Marinin puolison, ylikomisario Juha Heinon, tutkimuksissa käy pian ilmi, että poliisilla onkin kaksi kadonnutta jäljitettävänään.

Piikin on kadonneen jäljillä. Monen umpikujan jälkeen hän kohtaa viimein isänsä, jonka varjoa hän on metsästänyt vuosikausia. Sarjan viimeisessä osassa Pii on suurten kysymysten äärellä: vaikka palapeli on koossa, hän ei enää tunnista itseään kuvasta.
(Otava)
Loppu-dekkarin pääosassa on sarjan aiemmistakin osista tuttu toimittaja Pii Marin. Hän kohtaa vihdoin biologisen isänsä Zersenay Kipropin, ensimmäistä kertaa 36 vuoteen. Pii on etsinyt sekä isäänsä että itseään koko kirjasarjan ajan. Piin tarinan rinnalla kulkee muitakin tarinoita, jotka lomittuvat toisiinsa. Nuotiolla on taito siirtyä tarinasta toiseen sulavasti.

Muita keskeisiä henkilöitä Lopussa ovat Henna ja Mikko, nuoripari, joka on ostanut itselleen unelmatalon. Käy kuitenkin ilmi, että talo on pahasti homeessa. Alkaa pitkä ja piinallinen selvittely kadonneen myyjän ja ostajapariskunnan välillä. Hennan vanha Arvo-eno on rakennusmestari ja hän on pariskunnalle avuksi homeongelmia selviteltäessä.

Loppu käsittelee myös Piin avomiehen Juha Heinon, joka on ylikomisario, sekä hänen työkavereidensa työtä. He saavat tutkittavakseen kadonneen asuntomyyjän tapauksen lisäksi myös toisen katoamistapauksen. Myös edellisestä osasta tutut Piin veli Joel sekä Iiris vilahtavat tarinassa. Kirjassa oli ehkä hieman liikaa henkilöitä, osa yheistä jäi valitettavan vieraiksi. Kirja oli kuitenkin kiinnostava ja se piti lukea aiempien osienkin tavoin yhdeltä istumalta. Sarjoissa on mukavaa se, että päähenkilö ja monet muutkin kirjojen henkilöt tulevat tutuiksi, kun heidän tekemisiään ja mielenliikkeitään pääsee seuraamaan useamman kirjan ajan. Loppua lukiessa tulee mieleen ajatus, joka on tullut mieleeni muitakin kiinnostavia kirjasarjoja lukiessani: kunpa tämä sarja ei loppuisi ihan vielä.

Loppu on kuudes osa Eppu Nuotion Pii Marinista kertovaan kirjasarjaan.
(Päivi Ruuskanen/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

223

Kieli

Sarjamerkintä

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi