Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tyttöystävä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Eräänä aamuna Karinin poikaystävä John katoaa uusissa verkkareissaan lenkkipolulle. Nähdään pian, hän oli sanonut lähtiessään ja antanut kännykän, johon hän lupasi viestitellä. Mutta viestejä ei kuulu. Hän on usein poissa monta päivää, eikä Karinilla ole mitään aavistusta, mitä John tekee työkseen. Toki Karin tietää, että hänen poikaystävänsä on rikollinen ja että heidän luksushuvilansa on maksettu verirahoilla, kuten Karinin äiti hänelle kerran ilmoitti.

Äiti ja siskot eivät hyväksy Karinin elämäntyyliä, vaikka se on juuri sellaista elämää, josta hän oli aina unelmoinut. Karin liikkuu vain toisten tyttöystävien kanssa, eikä heillä ole paljon yhteistä keskusteltavaa. Miksi hän on halunnut miehen, joka elättää itsensä väkivallalla ja rikoksilla? Minkä hinnan hän joutuu maksamaan elämästään? Millaista tavallinen elämä olisi voinut olla?

Karolina Ramqvist (s. 1976) on Ruotsin Arena-lehden päätoimittaja ja Dagens Nyheterin kolumnisti. Hän on kirjoittanut neljä kirjaa: När svenska pojkar började dansa (1997), More fire (2002), Nån där? Texter om framtidens kommunikation (2008) sekä Flickvännen (2009), Tyttöystävä. Ramqvist sai Flickvännen-teoksestaan arvostetun Vi-lehden kirjallisuuspalkinnon vuonna 2009.

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

280
380

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

302

Kieli