Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sivistyksen turha painolasti

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Väinö Hämeen-Anttila kirjoitti yksin kokonaisen tietosanakirjan 1920-luvulla. Tuloksena oli häpeällinen tahra suomalaisessa kustannushistoriassa, ja kirja hävisi nopeasti markkinoilta. Vanhentuneen tiedon ja entisaikain valistuksen uusi tuleminen alkaa, kun myöhäisessä keski-iässä elävä akateeminen nainen ryhtyy lukemaan tietosanakirjaa. Se vie onnettoman naisen virkavapaalle, lapsuuteen, sukutarinoihin ja tuntemattomien miesten kanssa päiväkahveille. Oppiessaan alati uutta, tosin nyt jo merkityksensä menettänyttä tietoa, nainen ajautuu ulos työelämästä, joka on muuttunut tietokonejärjestelmien sekavaksi siiloksi. Kirja on ensyklopedinen parodia sivistyksestä, tiedon merkityksestä, työelämästä ja kirjoittajasta itsestään.

Ohjelmistopäällikkö, filosofian maisteri Minna Lindgren tunnetaan paitsi Yleisradion musiikkitoimittajana myös Suomen Kuvalehden pitkäaikaisena kolumnistina. Hän on aikaisemmin julkaissut teokset Leif Segerstam NYT (Teos 2009), Musiikki on vakava asia (Loki-kirjat 1998) ja Orkesterin koskettimilta pianon palkeille (Tammi 2001).
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Päähenkilöt
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
341