Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Onnellisen avioliiton reseptejä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

New Yorkissa asuva 38-vuotias Tressa on juuri mennyt naimisiin, mutta pian häiden jälkeen hän alkaa epäröidä, onko Dan sittenkään se oikea. Tressan irlantilainen, edesmennyt isoäiti Bernadine meni naimisiin 1930-luvulla ja piti päiväkirjaa siitä lähtien. Bernadine nai itseään vanhemman Jamesin eikä todellista rakkauttaan Michaelia. Tressa elää ensimmäistä aviovuottaan ihmetellen ja kriittisesti: tässäkö elämä oli? Isoäitinsä päiväkirjoja lukiessaan Tressa saa monia oivalluksia rakkauden ja avioliiton olemuksesta ja omasta itsestään - ehkä ihminen voi sitoutua rakastamaan, mutta ei voi oikeasti rakastaa ellei sitoudu?

Onnellisen avioliiton reseptejä on elämänmakuinen ja irlantilaisella makeankirpeällä huumorilla terästetty tarina, jota rytmittävät vanhat irlantilaiset reseptit perunaletuista portterikakkuun.

Kate Kerriganin romaani oli ehdolla Englannissa toimivan romanttisen kirjallisuuden yhdistyksen myöntämää palkintoa varten. Ehdokkuutta perusteltiin näin: "Katen kirja on ihastuttava, runsassisältöinen ja tarkkanäköinen romaani, joka haastaa romanttisen rakkauden modernin ihanteen ja pohtii, voiko aitoa rakkautta ylipäänsä opetella."

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

334

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

319

Kustantaja

Kieli