Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pakonopeus

Videot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Ihmiskauppa on täällä. Balkanin reitin rekkalastit eivät aja Suomen läpi – ne pysähtyvät tänne.

YK:n huume- ja rikostoimiston erikoisavustaja Leo Kara tekee kaikkensa päästäkseen ohjusiskun takana olleen Mundus Novuksen jäljille. Samaan aikaan juristi Kati Soisalo yrittää selvittää vuonna 1997 Dubrovnikissa siepatun tyttärensä kohtaloa. Belgradissa tehty silminnäkijähavainto herättää Soisalon toivon: Voisiko Vilma olla elossa?

Mitä pidemmälle Kara ja Soisalo ovat valmiit menemään, sitä selvemmäksi käy, miten vaarallinen Mundus Novus on. Vaikutusvaltaisen salajärjestön lonkerot ulottuvat paitsi laittomaan aseteknologiaan myös kansainväliseen ihmiskauppaan, jonka raadollisuuden Kara ja Soisalo joutuvat kohtaamaan silmästä silmään.

”Marat Krylov kantoi huumekassit toimiston ovelle ja palasi halliin, jossa nuoret seisoivat rivissä seinänvierustalla. Luotaantyöntävä näky, surkeannäköistä kauppatavaraa, mutta suihku ja pari hyvää ateriaa tekisivät ihmeitä ainakin niille, jotka eivät olleet syntyjään rumia. Oli ruletin aika.”
(Otava)
Tyttärensä kanssa Kroatian Dubrovnikissa lomaillut juristi Kati Soisalo ei osannut arvata, miten traagisesti loma päättyisi. Hänen pieni tyttärensä kaapattiin, eivätkä viranomaisten toimet johtaneet mihinkään. Nyt muutama vuosi myöhemmin Soisalo saa yllättäen kuulla, että suomalainen turistipariskunta on ehkä nähnyt hänen tyttärensä Belgradissa. Tieto saa Soisalon ryntäämään tyttärensä etsintään vaikka maailman ääriin. Mutta väärien kysymysten esittäminen on vaarallista maassa, jossa rikollisjärjestöt ovat voimakkaita. Pystyykö Soisalo voittamaan esteet ja tavoittamaan tyttärensä?

Samaan aikaan YK:n huume- ja rikostoimiston pääjohtajan erikoisavustaja Leo Kara tekee ankarasti tutkimustyötä selvittääkseen salaperäiseen kansainväliseen järjestöön johtavia jälkiä. Liittyykö järjestö jotenkin äkilliseen iridiumin, harvinaisen metallin, katoamiseen markkinoilta ja vartioiduista varastoista? Entä miksi italialainen huippututkija Sabrina Pianini on kaapattu? Karan lyhyt pinna joutuu koetuksiin pääjohtajan yrittäessä ohjailla häntä, ja Kara joutuu myös tutkimuksissaan valottamaan omaa osittain pimennossa olevaa lapsuuttaan.

Taavi Soininvaaran romaani Pakonopeus on tiivistunnelmainen trilleri, joka jatkaa romaanin Kriittinen tiheys tarinaa. Kirja muodostaa toisen osan neliosaiseksi suunniteltua sarjaa, joka käsittelee kansainvälistä rikollisuutta. Mukana on aikaisemmasta kirjasta tuttuja henkilöitä, jotka auttavat tai vaikeuttavat Karan ja Soisalon pyrkimyksiä. Vaikka Suomi on tärkeässä osassa, romaanissa liikutaan ympäri maailmaa, kuten Serbiassa, Italiassa ja Isossa-Britanniassa. Kerronnassa nostetaan Karan ja Suosalon lisäksi useiden muiden ihmisten näkökulmia.

– Matti Järvinen (Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

446

Kieli

Videot

Elävän arkiston upotuskoodi