Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kolme miestä netissä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Taksikuski Saimi Runolinnan edessä on mahdollisuus elämänmuutokseen. Vuokra-asunto on menossa alta putkiremontin myötä eikä työ isän taksifirmassa enää innosta. Kun kauneusleikkauksin hehkeytensä säilyttänyt ehta puumanainen Reetta alkaa kuittailla kolmikymppisen tyttärensä keskenjääneistä opinnoista, päättää Saimi näyttää, että gradu kyllä valmistuu kesän aikana. Saimi kantaa läppärinsä ja vähät tavaransa väliaikaiseen kesäasuntoon siirtolapuutarhamökkiin. Tutkimuksen tekemiseen keskittyminen ei vain aina suju, kun ympärillä pyörivät siirtolapuutarhan seuranhaluiset naapurit sekä kuuluisuudesta haaveileva pikkusisko. Iloa Saimi tuntuu saavan vain kolmesta virtuaalimiehestään.

Gradussaan Saimi tutkii äitien ja tyttärien suhteita tuntemattomana pysytelleen kirjailijan teoksissa. Tutkimusaineistoaan vasten Saimi pohtii omaa suhdettaan etäiseen ja itsekkääseen Reetta-äitiin, äidin velvollisuuksia hoitaneeseen isosisko Mirkaan ja huolettoman itsekeskeiseen pikkusisko Toiniin. Epäsovinnainen perhe-elämä ja viileä äitisuhde on vaikuttanut voimakkaasti kaikkien kolmen sisaren elämään ja heidän ratkaisuihinsa. Lehtinen kuvaa päähenkilöitään tarkkasilmäisesti ja söpöilemättä. Kirjallisuudentutkimus saa myös osansa – Saimin tutkimuskohteen kirjailija Tuija Tiaisen nuortenkirjatrilogiaan kun eivät Julia Kristevan ja Luce Irigarayn teoriat tunnu istuvan lainkaan niin mallikkaasti kuin Saimi oli aluksi otaksunut. Kolme miestä netissä ei ole varsinainen rakkausromaani, vaan pisteliään realistisesti vaikeita äiti-tytär- ja sisarussuhteita sekä gradun tekemisen hankaluuksia kuvaava lukuromaani.
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)
Virtuaalirakkautta lemmen laajakaistalla

Kun putkiremontti häätää kolmekymppisen Saimi Runolinnan asunnostaan, hän huomaa elämänsä jymähtäneen väliaikaiseksi. Opiskelukaverit ovat edenneet urallaan ja perustaneet perheen. Keikkatyönä alkanut taksin ajaminen on muuttunut Saimin päätyöksi ja opinnot jääneet kesken.

Toki Saimillakin on rakkauselämä, jota hän hoitaa netissä. Yksi rakkaista asuu Australiassa ja on tiikeripuistossa töissä, toinen on kokkina Kanadassa ja kolmas kilpa-ajajana Englannissa. Mutta intohimoisinkin etäsuhde kalpenee, kun oma äiti, aito puumanainen, metsästää aina vain nuorempia ja komeampia miehiä.

Saimi tekee diilin: kun lopputyö on valmis, elämä saa luvan alkaa. Tuija Lehtinen on kotimaisen viihdekirjallisuuden ehdotonta kärkeä.
(Otava)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

317

Kustantaja