Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Via Merulanan sotkuinen tapaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Suuressa kerrostalossa keskellä Roomaa tapahtuu kaksi rikosta muutaman päivän sisällä toisistaan. Murtovarkaudessa katoaa aimo summa rahaa ja 
jalokiviä, ja nuori nainen murhataan julmasti tämän miehen ollessa matkoilla. Rikoksia alkaa tutkia melankolinen etsivä Ingravallo, joka sattuu myös olemaan murhatun naisen salainen ihailija ja tämän aviomiehen ystävä. Lähes jokainen kerrostalossa on jollakin tapaa sekaantunut tapahtumavyyhteen. Jokainen uusi käänne kasvattaa ja syventää mysteeriä.

Gaddan suurenmoisen erilainen salapoliisikertomus – tai parodia salapoliisikertomuksesta – sijoittuu vuoteen 1927. Se on terävä kuva fasistisen vallan alla elävästä Italiasta ja loistava esitys totuuden saavuttamattomuudesta. Romaani tutkii totuuden ja todisteiden mahdottomuutta sekä kohtalon loputtoman kompleksisia teitä – sitä miten kohtalo aina törmää oikeuden ja rakkauden vaateisiin.

Italo Calvinon, Pier Paolo Pasolinin ja Alberto Moravian mukaan Via Merulanan sotkuinen tapaus
 on yksi italialaisen kirjallisuuden suurimpia ja tärkeimpiä romaaneja. Se on moderni klassikko, rikas kuvaus yhteiskunnallisesta tilasta, koominen ooppera, poliittisen vastarinnan ilmaisu, huikaiseva barokkinen sanaleikki sekä unohtumaton tarina elämästä ja kuolemasta.
(Teos)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

396

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli