Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Metsästäjän sydän

Videot
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Raija Orasen teos Metsästäjän sydän kertoo Mustion, Kytäjän ja Louhisaaren kartanoiden omistajan kamariherra ja suurliikemies Hjalmar Linderin elämästä vuosilta 1877-1921.

Kirjassa kerrotaan myös Linderin läheisistä ystävistä kenraali Carl Gustaf Mannerheimista, taiteilijoista Albert Edelfeltistä ja Axel Gallen-Kallelasta sekä monista muista aikansa vaikuttajista ja heidän daameistaan.

Kirjan henkilöiden elämäntarinat liittyvät mielenkiintoisesti ja tiiviisti Suomen ja lähinaapurimaiden historiaan. Henkilöiden urasaavutusten lisäksi luonteenpiirteet, erityispiirteitä myöten, kuvataan tarkasti. Matkat maailman ympäri sekä vapaa-ajan vietto niin kotimaassa kuin Euroopan suurissa metropoleissa avaavat oven menneesseen aikaan.

Kirjassa käsitellään historiallisesti mielenkiintoisia aikoja kuten kansalaissotaa sekä Venäjän vallankumousta. Historian lisäksi kirja sisältää elettyä elämää, dramatiikkaa sekä romantiikkaa.
(Satu Vähämaa/ Sanojen aika)
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
425
Kustantaja
Sarjamerkintä
Videot
Elävän arkiston upotuskoodi