Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nukentekijä

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Sveinn valmistaa seksinukkeja yksinäisille miehille. Niillä on silkinsileä silikoni-iho, pehmeät aidon tuntuiset hiukset ja niitä on jokaiseen makuun: on kurvikkaita ja siroja, vaalea- ja tummahiuksisia, sini- ja vihreäsilmäisiä. Lóa on hermoromahduksen partaalla keikkuva yksinhuoltajaäiti, jonka tytär on nääntymässä anoreksiaan ja kyhjöttää huoneessaan suostumatta tapaamaan ketään. Sveinnin ja Lóan tiet kohtaavat, kun Lóan autosta puhkeaa kumi. Nukkejen kanssa seurustelun sijaan Sveinn joutuu kasvokkain oikean naisen kanssa. Seuraukset ovat kuitenkin katastrofaaliset: Lóa varastaa yhden Sveinnin seksinukeista tarkoituksenaan totuttaa sen avulla anorektista ja ihmispelkoista tytärtään sietämään toista ihmistä lähellään.

Nukentekijä on elävä kuvaus siitä, miten eriskummallisiksi ihmissuhteet voivat muodostua, miten voi olla helpompi lähestyä silikoninukkea kuin toista ihmistä ja miten nukke ei kuitenkaan voi koskaan korvata lihaa ja verta.

Guþrún Eva Mı́nervudóttir (s. 1976) on opiskellut filosofiaa ja työskennellyt toimittajana ja kääntäjänä.

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Hän oli aina tuntenut olonsa kiusaantuneeksi, kun joutui kohtaamaan tyhjän katseen, mutta nyt hän oli päinvastoin kauhuissaan siitä, miten elävältä nukke näytti. Sen silmät ikään kuin liikkuivat ja silmäluomet värisivät mustien kaarevien kulmakarvojen alla.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

296

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli