Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ritaripartion sissi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Perustuu Väinö Järvisen muistiinpanoihin.

Kajaanilainen Väinö Järvinen palveli jatkosodan aikana Rukajärven suunnalla 14. Divisioonan kaukopartiojoukoissa. Hän ei ole enää keskuudessamme, sillä hän lähti partiomatkalle, jolta ei paluuta ole, vuonna 2006.

Väinö Järvisen joukkueenjohtajana toimi luutnantti Eino Valfrid Penttilä. Tämä Mannerheim-ristin ritari numero 79 (19.8.1942) saavutti legendaarisen maineen taitavana sissiosaston johtajana.

Myös tämä kirja tukee käsitystä Penttilän taitavuudesta. Huimapäinen ratkaisu piilopaikasta paluumatkalla tuo täpärän pelastumisen partiolle.

Ritariksi nimittäminen ei muuttanut vaatimattoman miehen käyttäytymistä millään lailla, näin vakuuttaa Väinö Järvinen muistiinpanoissaan.

Järvisen muistiinpanot kulkivat hänen mukanaan sodan jälkeen ja hän koetti laittaa ne romaanin muotoon, mutta Ritaripartion sissi -kirjan kirjoittanut Väinön lähisukulainen Hannu Järvinen toteaa kunnon sissin olleen enemmän suullisen kerronnan taitaja.

Hannu Järvinen on kirjoittanut teoksen muistiinpanojen ja kertomusten pohjalta. Kirjassa on muutamia aitoja, ennen julkaisemattomia valokuvia Kuutsjärven asemalle tehdyn partiomatkan vaiheista.

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

sotaromaani partioretkestä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

236

Kustantaja

Kieli