Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jeninin aamut

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jeninin aamut kertoo palestiinalaisten ja israelilaisten välisen konfliktin juurista ja historiasta yhden palestiinalaissuvun kautta. Päähenkilöksi kohoaa jeniniläisellä pakolaisleirillä syntynyt Amal. Hänen veljensä Ismael on kadonnut palestiinalaisten pakkosiirron aikana eikä Amalin äiti koskaan toivu lapsensa menettämisestä. Amal kasvaa kuitenkin yhteisön tukemana ja isänsä rakastamana.

Aikuisenakin Amal muistaa lämmöllä vanhoja palestiinalaisia kertomuksia, joita hänen isänsä luki aamuisin pakolaisleirillä. Aikuistuttuaan Amal löytää uudelleen veljensä, jonka israelilaisen sotilaan perhe on kasvattanut juutalaisena Davidina. David tunnistetaan Ismaeliksi hänen kasvoihinsa vauvana tulleesta arvesta. Kun aikuiset sisarukset tutustuvat toisiinsa, he oppivat tuntemaan myös toistensa kulttuuria.

Jeninin aamut on harvinainen elämys: lukija pääsee kokemaan monimutkaisen konfliktin synnyn ja kehityksen sisältäpäin. Ystävyys ja rakkaus tuovat toivoa traagisten tapahtumien keskelle.

Susan Abulhawa syntyi palestiinalaisten pakolaisten perheeseen ja asui monissa maissa ennen kuin asettui Yhdysvaltoihin. Hän on kirjoittanut esseitä ja artikkeleita useisiin tunnettuihin amerikkalaislehtiin. Jeninin aamut on hänen esikoisromaaninsa, joka oikeudet on myyty laatukustantamoille ympäri maailman.

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Näen hänen kasvonsa kaikessa mitä teen. Kaikessa mitä kosken. Hänen väsyneen sinisen dišdašansa. Ostan hänelle monia muita, mutta hän rakastaa sitä sinistä. Näen hänen riisuvan sen yltään niin monet kerrat. Monet kerrat riisun sen hänen puolestaan. Ja näen hänen pukevan sen taas ylleen aamuisin. Hän ei edes tiedä, että katselen häntä. Minun kaunis vaimoni. Minun Falastin-tyttöni äiti, ja sen toisen, jonka nimeä en koskaan saa tietää.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

383

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

351

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

Alkuteos julkaistu nimellä The scar of David, 2006 sekä Mornings in Jenin, 2010, josta teos on käännetty

Sarjamerkintä