Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ammattilainen

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Portugalilainen salamurhaaja Henrique Cabra on elää kaksoiselämää mutta on ammattilainen sormenpäitä myöten. Cabra haaveilee väkivaltaisen työn jättämisestä mutta lähtee vielä yhdelle tappokeikalle, joka vie hänet pohjoiseen Suomeen. Vaan kaikki ei sujukaan suunnitellusti, ja Cabra saa huomata, että jopa ammattilaisen eteen kasautuu monia vaikeuksia, jotka tuntuvat lähtevän hänen onnenamulettina toimivan sormuksensa kadottamisesta.

Severi Junes on nouseva tähti tapahtumia järjestävässä yrityksessä. Menestyvän julkisivun takana Junes kuitenkin tasapainottelee veitsenterällä, sillä hän jaksaa kovaa tahtia vain kemiallisen piristeen voimin. Yksikin epäonnistuminen voi suistaa Junesin kovassa markkinointimaailmassa, ja hänen paikalleen riittää ottajia. Junesin sisarella Kati Oravistolla on oma riippuvuutensa: uhkapelaaminen, joka on suistanut hänen perheensä taloudellisen romahduksen partaalle. Pystyvätkö alojensa ammattilaiset hyppäämään oravanpyörästä ennen kuin on liian myöhäistä?

Matti Laineen Ammattilainen on jännitys- ja ihmissuhderomaani, jossa erilaisten ihmisten polut risteävät yllättävillä tavoilla. Vaikka kirjassa tapahtuu rikoksia, se keskittyy enemmän päähenkilöidensä psykologiseen kuvaamiseen ja näiden ongelmiin. Tyyli on Laineen tuotannossa askel uuteen suuntaan, mutta aikaisempien kirjojen tavoin on tarjolla nasevaa dialogia ja kiinnostavia henkilöhahmoja.

– Matti Järvinen/ Sanojen aika
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

259

Kustantaja

Kieli