Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Talven jälkeen valo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Taidokkaasti rakennettu tarina unelmien ja todellisuuden kohtaamattomuudesta

Milloin elämä muuttui väljähtyneeksi? Milloin yhteiset haaveet haudattiin? Anna katselee elämää kuin verhon takaa. Heillä on Jussin kanssa onnellinen, pitkä avioliitto ja fiksu, taiteellisesti lahjakas tytär. Yhdessä rakennetun kodin kukoistava puutarha on Annan silmäterä. Mutta unet tunkeutuvat ajatuksiin myös valveilla ja tuntuvat liian todellisilta, houkuttelevilta.

Kaikki on hyvin, kaikki on paremmin kuin hyvin. Paitsi että Jussin työpäivät venyvät yhä pidemmiksi. Jussin mielestä Anna on muuttunut. Ja tyhjältä tuntuvaa elämää löytyy sulostuttamaan Nadja, nuori, verevä nainen, jolle kaikki miehessä on uutta ja ihanaa.

Ollaanhan me aina yhdessä, äiti. Eihän me koskaan kuolla? kysyi Marja pienenä. Edes silloin Anna ei osannut vastata. Ja nyt he ovat luisumassa etäälle toisistaan, heidän pieni perheensä on ajautumassa karille.

Piia Postin romaani Talven jälkeen valo on tummasävyinen kuvaus perheestä ja sen hajoamisesta, uuden rakkauden mahdollisuuden etsimisestä. Feminiininen kieli ja tarkat sukellukset henkilöiden mielentiloihin tekevät romaanista elämyksen. Talven jälkeen valo on vahvan kertojan suvereeni taidonnäyte.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

350

Kustantaja

Kieli