Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Onni suosii rohkeaa

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Rakennusurakoitsija Toivo J. Ahola on kahdessakymmenessä vuodessa ponnistanut kansakoulupohjalta rahamaailman huipulle. Säätykierron pyörteissä Ahola vaihtaa sujuvasti arvonimiä, kunniamerkkejä ja rakennusoikeutta rahaa vastaan. Tuhannet miehet ja naiset tekevät Aholalle ammattityötä Suomessa ja ulkomailla.

Firma kasvaa ja urakat suurenevat. Kansakunta vaurastuu ja kaikkivoipa Kekkonen hallitsee Moskovasta lainatulla vallalla sekä politiikkaa että taloutta. Aholan appiukon, edesmenneen kauppaneuvos Kotkavuoren mielestä raha ei välttämättä tuo onnea, mutta "sillä saa pöydän läheltä orkesteria ja naisia, jotka eivät puhu ilman lupaa".

Ahola oppii, ettei aforismi enää kaikilta osin pidä paikkaansa. Nuoriso tekee omaa vallankumoustaan myös Aholan perheessä. Kotiryssäkin tuntuu kaverilta oman lapsen rinnalla!

Lehtisen romaanitrilogian tarkkanäköinen ja myrskyisä toinen osa elää voimakkaasti 1970-luvun arkea ja juhlaa, se kertoo sekä vaurastuvan keskiluokan että suomalaisen yhteiskunnan kasvutarinan.

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

326

Kustantaja

Kieli

Lisätietoja

Romaanitrilogian toinen osa.