Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kostonjoen kohina

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Jykevä romaani Taivalkosken Koitilan kylästä, Kostonjoen törmiltä. Tämä viisiosaisen Kostonjoki-sarjan ensimmäinen osa kuvaa yhden perheen taistelua Koillismaan ankarissa oloissa 1954-1962.

Kostonjoki-sarja on vastaus lukijoiden toiveisiin ja odotuksiin. Kirja täydentää erinomaisesti sitä runsasta lähihistoriallista tieto- ja perinneaineistoa, mitä on aiemmin kirjoitettu suomalaisessa romaanituotannossa.

Voimakasta luomiskauttaan elävä oululainen kirjailija Veli Käsmä jatkaa vahvojen romaanikirjailijoidemme viitoittamalla tiellä.
(Mäntykustannus)
Kostonjoki-sarjan ensimmäinen osa. Romaani kuvaa väkevästi ja koskettavasti monivaiheista Koillismaan elämänmenoa 1950-luvun Taivalkoskella. Ankarasti suomalaisia koetelleiden sotien jälkimainingit näkyvät ja tuntuvat edelleenkin Koitilan kyläyhteisössä. Teos sisältää lähihistoriallisten tieto- ja perinneaineistoa sekä kertoo sen sukupolven työstä ja uhrauksista, jonka varaan Suomi on nykyisen hyvinvointinsa rakentanut. Tosiasioihin perustuva Kostonjoki-sarja on taivalkoskelaisen Veli Käsmän kirjallinen pääteos, joka kuvaa Koillismaan arkea vuosina 1955-1970. Päähenkilö Matti Riihelä varttuu pikkupojasta aikuiseksi mieheksi perhettä kohdanneen tragedian keskellä. Mukana on vahvasti myös Anttilan muu perhe sekä naapurin vanhapoika Herkko. Teokset ovat vahvoja ajankuvia sodanjälkeisestä yhteisestä kansallisesta kokemuksesta ja selviytymisestä. Lopussa sanasto selityksineen.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

464

Kustantaja

Sarjamerkintä