Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kiinalainen tyttö

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Yi Young tuli Ruotsiin teini-ikäisenä Kiinasta. Hänelle lupailtiin koulutusta ja hyvää tulevaisuutta, mutta hän joutuikin hyväksikäyttäjien uhriksi. Nyt hän kostaa: SVT aikoo esittää parhaaseen katseluaikaan hänen ohjaamansa rohkean dokumenttisarjan. Ensimmäinen osa päättyy shokeeraavaan kuvaan Yin silvotusta alapäästä. Ohjelma saa ihmissalakuljettajat, viranomaiset ja jopa suuryritykset varpailleen. Ja kun Yin tuottaja Ingmar kuolee epäselvissä olosuhteissa, Yin tajuaa, että hänen on pakko kadota maan alle.

Yin ystävän, näytelmäkirjailija Viggo Sjöströmin uusin näytelmä on juuri saanut murska-arviot, ja hän on epätoivoinen. Kun Yi pyytää häntä pitämään huolta Ingmarin teini-ikäisestä pojasta, Viggo paneutuu täysin Yin etsimiseen ja auttamiseen. Apuna hänellä on elämänkumppaninsa Mario Tumm, joka on poliisi. Teatterimaailman suljetuista piireistä esiin kaivautuva Viggo näkee ruotsalaisen yhteiskunnan tuorein silmin ja järkyttyy näkemästään.


Rankkoja yhteiskunnallisia teemoja luotaavan dekkaritrilogian ensimmäinen osa on shokeeraava, aggressiivinen ja äärettömän vaikuttava.
(Tammi)

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

637

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

645

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä