Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Yhden tähden mies

Tyyppi
pakinakokoelmat
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Yhden tähden mies on kokoelma Reijo Mäen kirjoituksia, joista osa on julkaistu aikaisemmin Seura-lehdessä kolumneina. Mukana on myös alun perin Parnassossa ilmestynyt haastattelu. Kirjoitukset on jaettu viiteen osaan. Ensimmäisessä osassa Mäki tarjoaa lukijalle tunnelmapaloja elämänsä varrelta, kuten Marraskuu on musta hauta -romaania inspiroineesta matkastaan neuvosto-Viroon. Toinen osa on varattu pohdinnoille miehen ja naisen asemasta. Kolmannessa osassa Mäki käsittelee laajemmin erilaisia yhteiskunnallisia kysymyksiä. Neljäs osa on omistettu uskontokritiikille. Viides osa koostuu kokonaisuudessaan haastattelusta.

Yhden tähden mies on vahvasti poleeminen ja kirjailijan itsensä näköinen teos, jossa Mäki ei turhia poliittista korrektisuutta kumartele. Mäen kritiikistä osansa saavat niin Venäjä, Yhdysvallat, toimittajat, feminismi, viherpiipertäjät, rauhanpuolustajat, trendikkyys, islam, luterilaisuus kuin katolilaisuuskin. Erityisesti ensimmäinen ja viimeinen osa valottavat Mäen kirjailijanuraa ja lähtökohtia. Mäki tunnustaa haluavansa kirjoillaan viihdyttää ihmisiä, mutta hän toteaa haluavansa myös vaikuttaa ihmisiin ja saada nämä pohtimaan asioita erilaisilta ja yllättäviltä puolilta.

– Matti Järvinen/ Sanojen aika
Kirjallisuudenlaji
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tarkka aika
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
204
Kustantaja
Lisätietoja
Osa kirjoituksista perustuu Seura-lehdessä julkaistuihin kolumneihin, haastattelu julkaistu Parnassossa
Sarjamerkintä