Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Liekkisydän

Tyyppi
kokoomateokset
runokokoelmat
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Liekkisydän sisältää L. Onervan runoja kaikkiaan kuudenkymmenen vuoden ajalta. Hannu Mäkelän toimittama valikoima on tähänastisista siten kattavin. L. Onerva julkaisi viimeisen kokoelmansa Iltarusko 1952.

Hannu Mäkelä toteaa esipuheensa lopuksi: "Jokainen ihminen ratkaisee arvoitukset tavallaan ja niinpä myös lukija löytää runon (ja elämän) ytimen aina oman senhetkisen ymmärryksensä pohjalta. Runo pysyy, lukijat ja elämänkokemusten ja ajattelun tasot vaihtuvat.Määritellä voi, runoa voi yrittää tavoittaa näinkin, mutta parhaiten sen tavoittaa lukemalla, lähtemällä mukaan. L. Onervan valitut runot ovat tässä ja odottavat kokijaansa. Onnekasta matkaa."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Alanimeke
valitut runot 1904-1964
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
327
Kustantaja
Lisätietoja
Runoja kokoelmista: Sekasointuja; Runoja; Särjetyt jumalat; Iltakellot; Kaukainen kevät; Liesilauluja; Murattiköynnös; Lyhtylasien laulu; Elämän muukalainen; Helkkyvät hetket; Sielujen sota; Maan tomu-uurna; Liekki; Yö ja päivä; Rajalla; Pursi; Kuilu ja tähdet; Iltarusko; Siivet; Pilvet ja aurinko.
Muu tekijä