Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Viimeinen tahto

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Tartte kysel, kyl joku ain jottain tiettä”, konstaapeli Jari Mehto totesi ja lähti Pub Wihtoriin selvittämään mystisen rouva Järvisen tapausta. Rouva oli kuollut liukastuttuaan omalla postilaatikollaan aamun Hesaria hakiessaan. Terveyskeskuslääkäri totesi rouvan kuolleeksi mutta ihmetteli hänen hiiltyneitä sormiaan. Salon poliisilaitokselle siirtoa odottava Mehto osasi yhdistää tapauksen oitis Lontoossa sattuneisiin kirjepommitapauksiin. Kansainvälinen rikosvyyhti selviäisi omassa kirkonkylässä, se tarvitsi vain ratkaista ja pian uusi pyörivä ja keinuva työtuoli odottaisi häntä juuri perustetun suur-Salon poliisilaitoksessa.

Tutkiessaan rouva Järvisen kuolinsyytä konstaapeli Mehto tutustuu myös hänelle tuntemattomaan helsinkiläisperheeseen, jonka vanhin poika osoittautuu mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi. Mehto pääsee pojan mukana Normandiaan selvittämään rouvan myymän talon kohtaloa.

Rouva Kirsti Järvinen odotti eläkkeelle pääsyä ja haaveili kodista Pariisin Montmartrella mutta joutui pienen eläkkeensä vuoksi tavoittelemaan asuntoa Kallion Torkkelinmäeltä. Sinne hän ei kuitenkaan koskaan ehtinyt muuttaa miehensä kuoleman jälkeen. Pesää ryhtyi selvittämään heidän vanhin poikansa, joka heitti äitinsä tuhkauurnan suoraan Salon jokeen.
(Mediapinta)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

117

Kustantaja

Kieli