Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.

Pascin

Tyyppi
sarjakuva-albumit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Joann Sfarin sarjakuva kuvaa ranskalaisboheemien elämää 1920-luvun Pariisissa. Aistillisella, villillä ja rujollakin viivalla piirretty teos kuvaa seksiä intiimeihin yksityiskohtiin saakka, päästää eurooppalaisen antisemitismin näyttämään rumat kasvonsa, eikä peittele pariisilaisen taiteilijamaailman vähintäänkin väljiä moraalikäsityksiä.

Sfarin Pascin on jo lapsena irstailija, mutta tarinasta löytyy myös paljon herkkyyttä ja humanismia. Sfar kertoo tästä kaikesta taidolla ja tunteella. Mutta Pascin on myös syvällinen kirja taiteesta, jota pohditaan säälimättömän huumorin varjolla. Taiteen tekemisen peruskysymysten äärelle joutuvat taitelijan itsensä lisäksi yhtä lailla marseillelaisgangsteri Toussaint kuin taitelijaystävät Oskar Kokoschka, Marc Chagall ja Chaim Soutine. Joann Sfarilta on aiemmin julkaistu suomeksi jatkosarjoja Rabbin katti (Egmont kustannus) sekä Pikku vampyyri (Arktinen Banaani).
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Nimi
Ilmestymisaika
Sivumäärä
186
Kustantaja
Kääntäjä