Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vihan päivät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Venäläisten lyötyä Ruotsi-Suomen karoliinit Napuella helmikuussa 1714 vihollisjoukot ryhtyvät toteuttamaan määräystä Pohjanmaan hävittämisestä. Armfelt lähettää kuriirinsa varoittamaan asukkaita tulossa olevasta tuhosta. Huhut ja kauhu leviävät kulovalkean tavoin ja saavat ihmiset liikkeelle.

Lohtajan pitäjänapulainen Johannes Argillander jää odottamaan pedon joukkoja ja puolustamaan seurakuntalaisiaan. Pitäjän varakkaimpiin kuuluva Matti Hanni kätkee rikkautensa.

Hannin talon hopeista kiinnostuvat paloveroa keräävä rakuunapartio ja kasakkakersantti Lossakov miehineen. Hannilla alkaa päivien mittainen piina, jonka kestäessä Matti-isäntä ja talonväki joutuvat kokemaan venäläisten pahimmat julmuudet.

Sodan jälkeen Hannille saapuu outo kulkija. Siellä häntä odottavat monet pettymykset. Perintöasioita puidaan käräjillä. Seuraa sukupolvien mittainen välirikko.

Hannin aarrekätkö löytyi vasta kesällä 2003 ja ratkaisi monta arvoitusta.

Vihan päivät on romaani ihmisten, perheiden ja kansakunnan kärsimyksistä isonvihan aikaan. Se kuvaa ihmisten heikkoutta ja voimattomuutta suurten tapahtumien pyörteissä. Teos antanee vastauksen myös siihen, mistä johtuu suomalaisissa sitkeästi kytevä ryssäviha.
(kustantaja)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

207

Kustantaja