Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kesyttömät etsivät

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Aikamme donquijotet ja odysseukset Arturo Belano ja Ulises Lima ovat erään kirjallisen undergroundliikkeen viimeiset edustajat, ehkäpä jopa koko kirjallisuuden itsensä viimeiset. He lähtevät tragikoomiselle matkalle synkkään todellisuuteen Sonoran autiomaahan etsimään liikkeensä esikuvaa, kauan sitten pääkaupungista kadonnutta pitkähköä, mustiin pukeutunutta runoilijanaista Cesárea Tinajeroa.

Lukuisat kertojat pääsevät ääneen. Meksikolaiset, chileläiset, argentiinalaiset, uruguaylaiset, espanjalaiset, britit, ranskalaiset ja muunmaalaiset ovat päähenkilöiden tuttuja kolmelta vuosikymmeneltä; taiteilijoita, toimittajia, arkkitehteja, lakimiehiä ja tarjoilijoita. He puhuvat siitä mitä on olla nuori ja vihainen, millaista on olla maanpaossa, kirjailijoista ja kunniasta, rahasta joka haisee ja joka ei haise, huumeista ja seksuaalisuudesta, hyväksikäytetyistä ja hyväksikäyttäjistä, unelmista ja rakkaudesta, eksymisestä ja ystävyydestä.

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Näin siinä kävi: saavuin iltakahdeksalta Risteykseen. Baari oli täynnä, ja asiakkaat olivat poikkeuksellisen surkeita ja kammottavia. Baarin nurkassa oli kaiken kukkuraksi sokea mies, joka soitti hautaria ja lauloi. Mutta en pelästynyt, vaan työnnyin ensimmäiseen baaritiskillä vapautuvaan aukkoon. Rosario ei ollut paikalla. Kysyin häntä minua palvelevalta tarjoilijalta, joka käyttäytyi kuin olisi pitänyt minua ylimielisenä oikuttelijana ja takinkääntäjänä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

645

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

747

Kääntäjä