Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nappikaupan naiset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Pikkukaupungin rauhassa uinuva iäkkäiden daamien käsityöliike joutuu raikkaiden tuulien pyörteeseen, kun alle kolmikymppinen Saskia näkee uinahtaneen yrityksen mahdollisuudet herätä uudelleen henkiin. Saskia alkaa virittää vanhasta käsityöliikkeestä paikkakunnan modernia tuunauskeskusta. Kun Saskian ja naapuriliikkeen komistuksen kanssa syntyy piristävää säpinää, on tapahtumarikas soppa valmis - sopivasti romantiikalla maustettuna.
(Otava)
Saskia Soikkelilta kuluu kaksi vuotta huomata, ettei hänen suhteensa huippukokki Arttuun toimi. Yhteisesti hoidettu ravintola on Artulle tyttöystävää tärkeämpi ja lopulta Saskia päättää irtaantua sekä miehestä että ravintolasta. Mutta mistä superkondiittorille uusi ura pikkukaupungissa?

Pian Saskia huomaa olevansa nappikaupan nainen hiljaisella kävelykadulla. Nappeihin keskittyneessä erikoisliikkeessä ei käy paljon asiakkaita, joten Saskialle jää yllinkyllin aikaa hoitaa kaupan omistajasiskosten ateriat ja tokaijikutsujen järjestelyt. Vähitellen hän ideoi liikkeelle lisätoimintaa arkastelukehoista ja tuunauksesta uuden ystävänsä Molla-Mayan ja liikkeen toisen omistajan Ebban kanssa. Taloudesta vastaava Sylvia vetäytyy yhä enemmän liikkeen toiminnasta ja häviää salaperäisille retkilleen yhä useammin.

Nappikaupan, askartelun ja leivonnan vastapainoksi Saskia kaipaa miesseuraa. Tarjolla on lähikauppojen reinotossuisten ikämiesten lisäksi menevä Lurre, kultaseppä Mikko ja seppä-suutari Ukko Nooa, mutta vastaako heistä kukaan Saskian odotuksia?
(Tuija Lassila/ Sanojen aika)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

334

Kieli