Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nuorta valoa

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Nuorta valoa on kertomus työläisperheessä varttuvan 12-vuotiaan Julianin kesälomasta 60-luvun alussa. Hän joutuu jäämään hiilikaivoksessa työskentelevän isänsä kanssa kotiin kun äiti ja sisko lähtevät matkalle. Rahat kun eivät riitä kolmen lomaan. Julian kuluttaa päivänsä huolehtien isästä ja kodista, haikaillen kavereitaan ja etsien näitä häneen ylimielisesti suhtautuvia isompia poikia milloin mistäkin lähiympäristöstään. Julian on nuoruuden kynnyksellä seisova orastavan seksuaalisuutensa hämmentämä lapsi, aikuisten oudon maailman viaton ja ulkopuolinen tarkkailija. Eräänä yönä tapahtuu asioita, jotka muuttavat koko perheen elämän.

Kirja on paitsi nuoren pojan kasvutarina, myös oivallinen ajan ja paikan kuvaus. Sen kieli on kirkasta ja eloisaa ja kerronta empaattista. Ralf Rothmann (s.1953) kuuluu Saksan nykykirjallisuuden tärkeisiin nimiin ja on sekä kirjallisuuskritiikin että lukijoiden suuresti arvostama palkittu kirjailija. Hänen tuotantonsa käsittää seitsemän romaania, runokokoelmia, esseitä, näytelmän ja kaksi kertomuskokoelmaa sekä kaksi novellia. Herkkä romaani Nuorta valoa lukeutuu neljän romaanin sarjaan, joka kuvaa elämää kaivosteollisuusalueella 50- ja 60-luvulla lapsen tai nuoren näkökulmasta.
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
188
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli