Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Muistin kaiku

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Eräänä talvisena yönä Nebraskan syrjäisessä kolkassa 27-vuotias Mark Schluter ajaa viivasuoralla maantiellä autonsa katolleen ja loukkaantuu vakavasti.
Markin isosisko Karin palaa vastentahtoisesti kotikaupunkiinsa pitämään huolta loukkaantuneesta veljestään. Kun Mark viimein herää koomasta, hän ei tunnista siskoaan vaan väittää tätä huijariksi. Karin pyytää epätoivoissaan apua julkkisneurologi Gerald Weberiltä, joka diagnosoi Markilla harvinaisen Capgrasin syndrooman.
Myös itse onnettomuuteen liittyy jotain perin mystistä. Onnettomuuspaikalla on jälkiä useammasta ajoneuvosta, ja Markin sairaalapöydältä löytyy vanhanaikaisella käsialalla raaputettu viesti: Minä en ole kukaan/mutta tänä yönä North Line Roadilla/Jumala johdatti minut sinun luoksesi/jotta sinä saisit elää/ja toisit mukanasi jonkun muun.
Hitaasti valkeneva totuus onnettomuusyön tapahtumista tulee muuttamaan peruuttamattomasti Markin, Karinin ja Geraldin elämän.

National Book Awardilla palkittu Muistin kaiku on jännitysromaanin tavoin etenevä sukellus ihmismielen syvyyksiin, paikkoihin jotka tekevät ihmisestä inhimillisen.

(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

647

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

535

Kustantaja

Kieli