Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Prikaatin kosto

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Yhdeksäs Kari Takamäki dekkari lähtee liikkeelle kuin sattuman kauppaa, kun Atari-poliisi Suhonen näkee hämäräperäisen tapaamisen, jossa 26-vuotias talousrikosepäilty, jolla on kytkentöjä myös pahamaineiseen Pääkalloprikaati-jengiin, tapaa tuntemattoman miehen. Ja harvassa ovat ne miehet, joita Suhonen ei tiedä. Prikaatin koston pääosaan nouseekin yllättäen Suhonen alamaailman kytkentöineen ja suhteineen sekä Suhosen lapsuudenystävä Eero Salmela, jonka Suhonen haluaa pelastaa vankilatuomiolta, joka veisi miehen lopullisesti mennessään.

Myös Salmelalla on kytköksiä Pääkalloprikaatiin, jonka keulahahmo istuu linnassa elinkautista. Jengin kakkosmies Tapani Larsson vapautuu juuri sopivasti vankilasta ja hautoo kostoa Suhoselle, joka hänet passitti vankilaan muutamia vuosia aikaisemmin. Muuta ei tarvita, kuvio valmis. Poliisilla on vasikka ja sisäpiirin mies, Prikaatilla kostonsa, KRP:llä projekti, joka tuhoaisi onnistuessaan koko Prikaatin ja Suhosella Salmelan tulevaisuus käsissään. Kuvio on kuitenkin sotkuinen kuin lankavyyhti, täynnä solmuja, mutta myös avoimia langanpäitä. Saako Pääkalloprikaati kostonsa, Salmela vapautensa ja Krp tavoitteensa?

Yksi Jarkko Sipilän dekkareiden kiinnostavista piirteistä on niiden autenttinen Helsinki-kuvaus. Helsingin kadut heräävät eloon kirjan sivuilla; voit haistaa matalalla leijuvan pakokaasun Mäkelänkadun ruuhkasumpussa, kuulla raitiovaunujen kirskunnan jyrkällä Porthanin kadulla ja aistia sähköisen energian Hesarilla ja Kurvissa yön pitkinä tunteina, kun paikalla on enää vain elämän ammattilaiset, juopot ja huppu silmillä vaeltavat kilikali-keikoilla elävät narkkarit sekä heidän joukossaan Suhonen, poliisin yksinäinen susi.
(Laura Norris/ Sanojen aika)
Yhdeksäs Takamäki-romaani iskee kovemmin, vihaisemmin ja julmemmin. Pääkalloprikaatin kakkospomo Tapani Larsson vapautuu vankilasta ja panee nyrkit heilumaan järjestäessään miestensä rivejä. Prikaatin miehet vannovat kostavansa pettäjille ja kovaa. Suhonen joutuu panemaan jälleen peliin kaikkensa ja vähän enemmän. Luvassa on entistä synkempää ja rumempaa jälkeä, kun Sipilä iskevin lausein porautuu lukijansa selkäpiihin.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

335

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

340

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Osana julkaisua

Kieli

Osana julkaisua