Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vellum

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Reynard Carter löytää yliopistonsa kirjastosta vanhan nahkakantisen kirjan. Legenda kertoo, että sen on kirjoittanut enkeli ja että se sisältää kaiken tiedon, hyvän ja pahan. Hän lähtee kirja oppaanaan tutkimusretkelle ja tajuaa, että hänen tuntemansa maailmankaikkeus on vain naarmu, vain törkyhiukkanen kynnen alla. Kaikki muu on Vellumia, jossa langenneet enkelit ja kapinoivat demonit varustautuvat suureen sotaan sieluista. On tullut aika valita puolensa tai juosta maailman ääriin – mutta Vellumissa tiet eivät vie perille asti.

Skotlantilaisen kirjailijan Hal Duncanin tuotanto ei sovi ahtaisiin lokeroihin. Hän venyttää olevaisuuden rajoja tässä säkenöivässä esikoisromaanissaan, joka rellestää pahaa-aavistamattoman lukijan mielenrauhan ja maailmankuvan täysin uuteen uskoon.

Vellumia voi pitää vaihtoehtoisena luomiskertomuksena, Duncanin omana infernocrush-versiona länsimaisen kulttuurin muinaisista ja nykyisistä myyteistä. Kirjassa sukkuloidaan suvereenisti eri kirjallisuuden lajien, aikakausien ja ideologioiden välimaastossa. Vellum tutkii ihmisen ruumiin, tietoisuuden ja ulkopuolisen todellisuuden keskinäisiä suhteita ja antaa samalla lukijalleen sellaista kyytiä, että hitaampia heikottaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

604

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä