Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hyvästi, Monika

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Arnold Milk johtaa Helsingissä virolaista paritusliigaa, joka tuo Virosta naisia työskentelemään prostituoituina. Liiketoimet sujuvat yhteisymmärryksessä venäläisten kollegoiden kanssa, kunnes yksi virolaisista naisista kuolee. Kuollut on helppo korvata kahdella uudella Virosta tuodulla tytöllä, Monikalla ja Julialla, mutta kuolemantapauksen herättämä huomio on rikollisille kiusallista.

Rikosylikonstaapeli Alpo Tuomi ryhtyy työtovereineen selvittämään, kuka on tappanut nuoren naisen. Onko syyllinen joku naisen suomalaisista asiakkaista? Vai ovatko asialla venäläiset? Tutkintaa hankaloittaa se, etteivät prostituutioon sekaantuneet ole halukkaita kertomaan asioistaan poliisille. Olisiko paritusliigaa pakenemaan joutunut Monika avain murhan ratkaisemiseksi?

Hannu Vuorion Hyvästi, Monika on prostituutiota realistisesti kuvaava rikoskirja, jossa tapahtumia valotetaan niin paritusliigan jäsenten kuin poliisinkin näkökulmasta. Prostituutiota ei romantisoida muttei liioin demonisoidakaan. Teoksen loppu on tarinaan sopivan eleetön ja muistuttaa tyyliltään useita Seppo Jokisen rikoskirjoja.

(Matti Järvinen/ Sanojen aika)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

205

Kustantaja