Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaaso

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Herranjumala, miten vakavaa se on! Miksi Marikki ei tartu hunajanvärisiin helmoihinsa ja hulmuta niitä? Miksi tuo huolestunut ilme puvun istuvuudesta, pituudesta, nappilistan näkyvyydestä ja miehustaa koristavasta koukerosta? Onko niin, että sitä, minkä on jo saanut, ei enää näe vaan haluaa jo muuta?”

Ilona on kaasona kolmissa häissä. Edessä on kesä täynnä koemeikkejä, laahuksia ja lahjalistoja, asioita joista hän ei ole aiemmin edes kuullut. Näköalapaikka pariskuntien onneen ei kuitenkaan ole sinkulle herkkua – varsinkin kun takana on yksinäinen talvi ulkomailla eivätkä pätkätyöläisen rahat riitä kesänmittaisiin kemuihin.

Lapsimorsian, prinsessamorsian, pakkomorsian, toisen kierroksen morsian... Pitsiunelmat ovat kaukana kaason arjesta, mutta eivät morsiantenkaan helmat aina hulmua. Toisten auttamisella on rajansa, ja ne tulevat nopeasti vastaan, jos omat tarpeet jäävät toistuvasti sivuun. Silloin uupumuksen rajamailla kamppaileva kaaso voi menettää arvostelukykynsä ja sortua ylilyöntiin, ehkä toiseenkin.

Kaaso on tunnistettava kertomus pariutumispuuhista, vallankäytöstä ja sivullisen osasta. Se on kitkeränhauska romaani ihmisestä, joka myöntyy liikaa oppiakseen kieltäytymään.
(WSOY)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

254

Kustantaja

Kieli